Marleen Vogels
Wie is Marleen?
Portfolio
Teksten
Nieuws
Links
Contact
Home
Archief 2010


voorlopig ontwerp uit koekemannetje-serie


"Loop maar, loop maar, zo hard als je kan. Je kan me toch niet vangen. Ik ben de koekeman!"

Gingerbread Man is een mannetje van koek uit het bekende Engelse kettingverhaal. Met het koekemannetje kan ik de belangrijkste elementen, die aan mijn werk ten grondslag liggen, met elkaar verbinden: het sprookje als metafoor voor sociaalmaatschappelijke thematiek, intermenselijke en intramenselijke processen, cogito ergo sum, AI, sf, Asimov, technologische singulariteit, Life, the Universe, and Everything.

De komende tijd ren ik achter de koekeman aan en ben benieuwd of het me lukt hem te vangen...
Affordable Art Fair

Kom kijken naar de Affordable Art Fair, de beurs voor betaalbare en toch hoogwaardige kunst, op het hippe Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Ik wordt daar vertegenwoordigd door Galerie Rademakers.
De AAF is te bezoeken van donderdag 27 oktober tot en met zondag 31 oktober van 11.00 tot en met 18.00 uur (op vrijdagavond tot 20.00 uur geopend). De toegangsprijs bedraagt 13 euro. Kijk voor meer informatie op www.affordableartfair.nl

Contactgegevens:
Westergasfabriek, Gashouder
Klönne plein 1
1014 DD Amsterdam
Artolive Jong Talent XXL

Op 9 oktober gaat ArtOlive Jong Talent XXL van start. Dit is een jubileumeditie (ter ere van het 10-jarig bestaan van ArtOlive)van de jaarlijks terugkerende expositie voor de beste afstudeerders aan de Nederlandse kunstacademies. Ik ben vereerd als oud-exposant gevraagd te zijn om mijn werk te komen tonen! De expositie wordt geopend op zaterdag 9 oktober om 19.00 uur en duurt tot en met zondag 17 oktober. Op de openingsavond is de entree gratis evenals op de discussiemiddag op zondag 10 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur. Op de overige dagen is de expositie tegen betaling van 5 euro te bekijken, van 12.00 uur tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website: www.artolive.nl

Contactgegevens:
Westergasfabriek, Zuiveringshal West
Pazzanistraat 37
Amsterdam
Arti 10 den Haag

Op uitnodiging van Arnhem Art is mijn werk te zien op de Arti 10, een beurs voor hedendaagse kunst en design in den Haag. De opening vindt plaats op woensdag 6 oktober om 17.00 uur. De beurs duurt tot en met zondag 10 oktober. Entree kost 10 euro, parkeren is gratis. Mijn werk is te zien bij stand 37 van Arnhem Art. Kijk voor meer informatie op www.artidenhaag.nl
Neem ook eens een kijkje op www.arnhemart.nl voor meer kunst en kunstenaars die een link hebben met Arnhem.

Contactgegevens:
Fokker terminal
Binckhorstlaan 249
Den Haag
Moderne sprookjes bij Bart kunst in huis

Een mooier thema voor een expositie kan ik mij niet wensen. Kom kijken naar moderne sprookjes bij galerie Bart kunst in huis te Nijmegen. Meer informatie is te vinden op www.bartkunstinhuis.nlNew York!

Galerie Rademakers laat een selectie van werken zien (waaronder ook mijn werk) op de Dutch Art Now expositie in New York. Dit is een onderdeel van de Armory Arts Week, een jaarlijks terugkerend evenement dat New York bol laat staan van kunst en kunstminnend publiek. Het is het belangrijkste kunstevenement van Amerika en trekt kunstcritici, curatoren, kunstenaars en verzamelaars uit de hele wereld. Ik ben erg blij dat ik de kans heb gekregen om mijn werk op dit internationale podium te tonen.

De Armory Arts Week loopt van 4 tot en met 7 maart. Dutch Art Now is te bezoeken van 4 tot en met 14 maart, van 11.00 tot 17.00 uur.
Kijk voor meer informatie op www.dutchartnow.com en www.armoryartsweek.com

Contactgegevens:
National Arts Club
15 Gramercy Park South
New York City
(212) 475-3424


Adam is geboren

Het nieuwe jaar kon niet mooier beginnen! Op 23 januari is Adam geboren. We zijn heel gelukkig met ons manneke.